miercuri, 9 decembrie 2015

Last-minute goals

     Începutul fiecărui an atrage după sine o listă cu lucrurile ce ar fi bine să fie realizate în anul respectiv, cu dorințele noastre  și cel mai important, cu așteptările de la anul respectiv. Ne trezim dintr-o dată în luna Decembrie, cu fața luminată de beculețele de Crăciun și cu un deadline de a finaliza într-o lună tot ce ne-am propus să realizăm într-un an.

     Începe cursa contra-cronometru și cu zâmbetul până la urechi și inima plină de entuziasm, înșir patetic câteva copilăreli pe o hârtie și îi dau un titlu super creativ ” last-minute goals”. O citesc încă o dată să ma asigur că nu am uitat nimic și o afișez mândră pe panoul din camera mea.

     Mă gândesc puțin, iau lista și o mai citesc o dată, de data asta ca o femeie rațională, nu ca un copil visător. ”Fă exerciții” , cine are timp în luna Decembrie de așa ceva? Trece pe lista pentru anul viitor( Exact asta am spus și in 2014, 2013...). Ce urmează? ”Mănâncă sănătos”. Mâncat sănătos!? În Decembrie!? Nu se poate și oricum, mâncatul merge cu exercițiile și deja le-am lăsat pe anul viitor. ”ECONOMISEȘTE!” . Mă uit în portofel și realizez cu stupoare că și asta trebuie să rămână pe anul viitor. ”Încearcă să iei note mai bune” scrise ea în timp ce se uita la lucrarea notată cu 5 la chimie.


     Am rămas cu un singur punct ”Fii bună, înțelegătoare și atentă”. În sfârșit ceva realizabil. Până la urmă, Decembrie, luna Crăciunului, este despre bunătate. Tot farmecul lunii constă în încercarea de a-i face pe alții fericiți si de a te bucura și tu de bucuria lor. Așa că haideți să ne lăsăm pe noi deoparte luna asta, să fim persoane bune și să încercăm să oferim, nu doar să așteptăm să ni se ofere.


duminică, 6 decembrie 2015

Balul Voluntarilor Din Covasna 2015

     5 decembrie este declarată Ziua Oficiala a Voluntariatului. Cu prilejul acestei zile, în anul 2015, în Sfântu Gheorghe se organizează a 6-a ediție a Balului Voluntarilor din Covasna.

     Am avut onoarea de a fi și eu invitată alături de alți 2 colegi din cadrul Asociației Ecou, o asociație cu și pentru tineri. Evenimentul a avut loc într-unul dintre restaurantele din oraș. Sala a fost decorată superb, se vedea cu ochiul liber că cineva chiar s-a chinuit să amenajeze locul pentru ca noi, voluntarii județului Covasna, să ne bucurăm de o seară cu adevărat specială.

    Mi se pare foarte interesant ca o dată pe an, cineva să adune toate ONG-urile din județ si să petrecem împreună o seară în care să ne sărbătorim realizările. Deși premiul pentru ” Voluntarul anului” în cadrul asociației noastre a fost câștigat de colegul meu, Septi pe care țin să-l felicit și aici, rămâm optimistă și îmi păstrez speranțele pentru anul viitor și cu această ocazie îmi propun să am și mai multe activități decât în acest an.





   Fiind un eveniment formal, am optat pentru o rochie neagră, cu pantofi negri clasici și o gentuță tip plic, atașez imaginile mai jos.