marți, 29 septembrie 2015

Ploi de toamnă şi importanţa perspectivei.


"Ceea ce auzi e o opinie, nu adevărul. Ceea ce vezi e o perspectivă, nu realitatea."
                                                                                                -Marcus Aurelius



Proba A:

Ploi de sentimente. S-a instalat atmosfera de oboseală generală, a murit spiritul de aventură,s-au dus nopţile de vară pe care le pierdeai pe afară fără să îţi pese de frig sau ploaie. E anotimpul ideal să te acoperi cu cărţi şi filme, să răspunzi cu " Am ceva treabă." de câte ori eşti chemat undeva şi să îţi îngropi viaţa socială. Ai aşteptat toată vara să îi spui fetei din liceu că o placi, ţi-ai tot spus că ai timp dar uite că vara s-a dus şi de la lumina asta rece şi cu toată umiditatea de afară parcă nici nu mai e aşa frumoasă. Lasă, mai ai o ocazie vara viitoare, acum, înapoi la seriale şi la plâns de milă.

Proba B: 
Ploi de emoţii. Tu alegi cum îţi petreci toamna, e un anotimp aşa frumos, de ce să nu-l tratezi ca pe o vară tardivă şi să profiţi de fiecare moment, să radiezi de fericire şi să oboseşti pe toată lumea cu cheful tau de viaţă? Ai ratat iubirea de-o vară? Nicio problemă. Trăieşteţi iubirea de-o vară toamna asta. Da, e frumos să te bucuri de stele şi să priveşti apusul vara, dar şi sunetul ploii şi frunzele căzute sunt tot imagini artistice frumoase din natură. Orice poate fi frumos dacă ştii cum să te uiţi, chiar şi toamna.


În concluzie, e totul legat de perspectivă, de gândire. Singur îţi induci senzaţia de astenie de toamnă în loc să te bucuri de fiecare zi. Îţi faci toamna cum vrei tu, de ce să nu o faci frumoasă?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu